Pizza prosto z pieca
Mówiąc o tej potrawie kojarzy nam się ciepły włoski klimat. Bowiem wszystko zaczęło się właśnie w gorącym Neapolu i to niesłychanie dawno temu w XVII wieku. Polacy kultywując tradycję, jak na przykład pizza Ostrowiec przyzwalają swoim rodakom na ucztę dla kubków smakowych. Pizzę kocha cały świat. Żeby jednak móc skosztować prawdziwego wypieku, konieczni są do tego specjaliści, dla jakich urzekanie świetnym smakiem swoich klientów jest pasją. Tak więc, aby konsumenci byli zadowoleni, pizza po pierwsze i ostatnie musi być ciepła. Niektórym miejscom, gdzie z pewnością nie można powiedzieć o tym, że mają cokolwiek wspólnego z tradycją, trudno jest o ten atut włoskiej potrawy. Kolejno musi ona uwieść swoją różnorodnością wyboru w kwestii dodatków, do której już od dawna jesteśmy przyzwyczajeni, choć podstawą będzie zawsze podstawa, czyli doskonale wypieczone ciasto.
W naszych czaszach musi być mobilnie toteż prędko, na czas i wtedy, gdy właśnie dopada nas głód. Amerykańską recepturę, na której opiera się przygotowanie idealnego ciasta, pizzeria Ostrowiec posiada w swoim rękawie jako fenomenalnego asa. Kto nie skosztował jeszcze tego wypieku, powinien zrobić to jak najszybciej. Bowiem mówiąc o tak chrupiącym a zarazem miękkim spodzie i doskonale roztopionym dobrym serze mozzarella plus ulubionych dodatkach, po prostu ślinka cieknie. Szczególna dobra pizza w ich wydaniu prawdopodobnie jest lepsza od tej pierwszej tam, gdzie wszystko się zaczęło, a starannie wyselekcjonowanie składników o najwyższej jakości prowadzi każdego konsumenta do zadowolenia.